El cràter

Edicions del Cràter és un projecte independent que neix per publicar llibres en català, ja siguin traduccions com autors del país, d’autors que han deixat una empremta en la història de les lletres i que segueixen dialogant amb el nostre present. La voluntat és fer-ho amb un català contemporani que apropi aquests grans mestres al lector d’avui en dia, mirant d’oferir els llibres tant en format tradicional com en la seva forma electrònica en ebook i audiobook, i fer-ho amb una imatge actual i creativa que sigui estimulant pel lector.

 
Edicions del cràter

Recull de premsa

Diari ARA: El confinament fa néixer dues noves editorials de clàssics en català

Diari ARA: Una muntanya russa anomenada Dostoievski

Per què Cràter?

Un cràter és una incisió a l’escorça, un trau, una cicatriu, el resultat d’una explosió. Sovint és una deflagració d’energia continguda, el desencadenament d’un poder interior, una fúria engabiada que vol sortir i forada la superfície que el segella, omplint el cel de foc i llançant sobre el país roques enceses. Però un cràter també pot ser causat per una matèria que ve de lluny, que procedeix d’indrets desconeguts i meravellosos, portadora de noves veritats i de velles profecies, que ens arriba d’altres mons i travessa incandescent l’atmosfera fins que esclata en un fenomenal terrabastall contra el planeta. 

 

Surti de dins o vingui des de fora, el cràter és la ferida que aquest impacte ens deixa, un estrip, un cop de puny, una marca eterna sobre la terra, un esquelet circular posat ara i per sempre enmig dels nostres dies, un testimoni, una relíquia i una advertència que ens amenaça i interpel·la, un impuls que ha quedat fixat en el nostre món i la nostra història i que podem observar, podem llegir i entendre’n les causes i conseqüències, i que per això és un far, un guia o un ull que tot ho observa.

 

La voluntat d’Edicions del Cràter és publicar autors que han deixat marca, que han trasbalsat l’opinió pública, que han imprès el seu nom per sempre a la història de la literatura. Autors amb una gran força interior, amb capacitat de canviar la nostra visió del món, autors que sovint vindran d’altres països i ens ensenyaran maneres d’enfrontar-se a la realitat diferent a la nostra, que ens faran viatjar i veure altres tipus de paisatge, i que per això ens faran créixer, ens faran volar i imaginar-nos altres mons, ens estimularan i ens faran plorar, i en fer-ho ens entretindran i ens evadiran de les vicissituds quotidianes, alhora que ens faran més savis per poder-hi tornar més forts, més profunds, més preparats.

 

0
    0
    La teva cistella
    La cistella és buidaTorna