Els Ploms de Venècia

Giacomo Casanova va ser empresonat per tenir llibres prohibits a Els Ploms, la presó del Palau Ducal. A la il·lustració en teniu el plànol: a l’esquerra el Pont dels Sospirs, al mig les sales principals del palau, a sobre la sala del Consell dels Deu i, a les golfes, Els Ploms.

Els Ploms era una presó estreta, robusta. S’anomenava així perquè el sostre del palau era fet de plaques de plom. La màxima llibertat de què gaudien els presoners era, a vegades, poder caminar una mica pel passadís, i els accessos estaven sempre vigilats pels arquers del Dux.

Si uns pres aconseguia escapar-se de la cel·la, encara es trobava a dalt de tot del palau on residia el poder central de Venècia. Per alguna cosa Casanova va ser l’únic que se’n va escapar en tota la història de la presó. Però… com s’ho va fer? Ho trobareu en aquest llibre!

Giacomo Casanova Venècia Ploms
Giacomo Casanova – Com em vaig escapar de la presó de Venècia Els Ploms

Post a Comment

0
    0
    La teva cistella
    La cistella és buidaTorna